Το μήνυμα του Δημάρχου Δομοκού για την 28η Οκτωβρίου 1940

 

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Δομοκός, 28 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ογδόντα ένα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ο Ελληνισμός κλήθηκε, να αγωνιστεί χωρίς φόβο και να υπερασπιστεί με πάθος, τις αξίες του και τα πιστεύω του.  

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ιστορική στιγμή που συμπυκνώνει  τις αξίες που διαπότισαν μία ολόκληρη εποχή, συμβολίζει την άρνηση στον ολοκληρωτισμό και την αντίσταση στην τυραννία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ημέρα μνήμης για τους αγωνιστές που πολέμησαν τον κατακτητή στα βουνά της Πίνδου, ημέρα μνήμης για τους αγωνιστές της εθνικής μας αντίστασης, αλλά και  για όλα τα θύματα του Παγκοσμίου πολέμου, αποτελεί ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που πολέμησαν, αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν στον αιματηρό αυτό πόλεμο

 

Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν. Ίσως με άλλη μορφή, αλλά το ίδιο επικίνδυνες. Η πατρίδα μας, ανά τους αιώνες, είχε μία μόνο επιλογή, να αμύνεται και να νικά. Όχι μόνο με τη χρήση των όπλων, αλλά με τον Πολιτισμό, τον Ανθρωπισμό και την υπερηφάνεια των Ελλήνων.

Και μια ημέρα σαν τη σημερινή οι Έλληνες θυμίζουν σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η λευτεριά και η ανεξαρτησία δε χαρίζονται, κατακτιούνται.

 

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Χρόνια Πολλά Έλληνες!


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Β. ΛΙΟΛΙΟΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη