Η 44η επετειακή εκδήλωση της Ι. Μ.Φθιώτιδος με θέμα: «Το Ζητούνι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως»

 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 44η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Το Ζητούνι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και άλλων επισήμων στον αύλειο χώρο του Ιστορικού Ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

         Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κ. Χρυσάνα Μωρίκη Φιλόλογος – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων ΠΕ.ΚΕ.Σ. Στερεάς Ελλάδος, ενώ κεντρική εισήγηση επί του θέματος ανέπτυξε ο πολιός δάσκαλος και ρέκτης Ιστορικός της πόλεως Λαμίας κ. Δημήτριος Θ. Νάτσιος Φιλόλογος – Συγγραφεύς.

          Την εκδήλωση επισφράγισε με τον πατρικό και επίκαιρο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

          Η εκδήλωση θα προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. μετά την Θεία Λειτουργία.

          Όλες οι επετειακές εκδηλώσεις  είναι ήδη διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, και θα προβληθούν και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89, 4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

       Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται  και τον μήνα Οκτώβριο.

● Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ. Το 2ο Ιερατικό Συνέδριο –  45η  επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Κληρικοί Αγωνιστές του 1821 από την Φθιώτιδα και την ευρύτερη περιοχή» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

● Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 μ.μ., Ιερός Ναός Αγίου Λουκά Πολιούχου Λαμίας. 46η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους».

● Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 47η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η δίκη των ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα».

● Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 π.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος. 48η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Εμφύλιες διαμάχες στη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821».

● Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Λαμίας. 49η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως».

● Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 19.30 μ.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας. 50η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Κλέφτες και Αρματωλοί της Ρούμελης».

● Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 μ.μ., Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ». 51η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «200 χρόνια ελεύθερο Ελληνικό Κράτος»


http://www.imfth.gr/



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη