Μπαμπανέτσα Αγιωργίτικη (Δομοκού)!

 

Μπαμπανέτσα Αγιωργίτικη (Δομοκού)!

Υλικά
Χόρτα άγρια ( ξινολάπατα, μαριολούθρες, καυκαλίθρες κλπ. )
Σέσκουλες, Πράσο, Σπανάκι, Κρεμμυδάκια, τυρί Φέτα, Ελαιόλαδο, βούτυρο ή χοιρινό λίπος και καλαμποκάλευρο.

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη, θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο (1 κούπα περίπου ανάλογα με την γέμιση και το ταψί). Ανακατεύουμε την γέμιση και λαδώνουμε το ταψί. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά το καλαμποκάλευρο με νερό φτιάχνοντας έτσι κουρκωτό (κουρκούτι), το οποίο στρώνουμε στο ταψί.

Ακολούθως απλώνουμε τη γέμιση και τελειώνουμε κοσκινίζοντας από πάνω το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο ραντίζοντας το με λάδι και νεράκι ώστε να βραχεί καλά.

Ψήνουμε μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη