Υλικά...
Το παχύ έντερο ενός αρνιού, 1 κιλό σπλήνες αρνίσιες, 200 γρ. καρδιές αρνίσιες, 200 γρ. γλυκάδια αρνίσια, 2-3 κουταλιές ξίδι, το πάχος που περιβάλλει τα γλυκάδια και τα νεφρά του αρνιού (μπόλια), αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση…
Γυρίζουμε το παχύ έντερο το μέσα-έξω και το πλένουμε πάρα πολύ καλά σε μπόλικο χλιαρό νερό, όπου έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι και λίγο ξίδι. Το ξεπλένουμε με πολλά νερά, το ξαναγυρίζουμε από την καλή, το ξαναπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Πλένουμε καλά τις σπλήνες, τις καρδιές, τα γλυκάδια, την μπόλια τα κόβουμε όλα σε κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε το έντερο, βάζοντας στη σειρά: 2 κομμάτια σπλήνα, 1 κομμάτι καρδιά, 1 κομμάτι μπόλια με γλυκάδια και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά ώσπου να γεμίσουμε όλο το έντερο. Δένουμε καλά τις δυο άκρες του γεμισμένου εντέρου, το βάζουμε κουλουριαστά σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, προσθέτοντας κάθε τόσο λίγο χλιαρό νερό, για να μην αρπάξει και καεί το σπληνάντερο.
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου