Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά


 Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά 💕😍

Υλικά

20 κολοκυθολούλουδα ή κολοκυθοανθοί

2 κούπες ρύζι (Καρολίνα)

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Μερικά κομματάκια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Ρίγανη, θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερικές φέτες λεμονιού

Λωρίδες κόκκινης πιπεριάς Φλώρινης

Εκτέλεση

Έχουμε τους κολοκυθοκορφάδες και τους έχουμε καθαρίσει με το χέρι μας να φύγει το κοτσανάκι του που έχει μέσα. Τους πλένουμε απαλά μην τους τραυματίσουμε και τους αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε. Πρώτα το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι τα αφήνουμε να μαραθούν και κατόπιν το σκόρδο, την πιπεριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τέλος το ρύζι. Τα φέρνουμε γύρω στο τηγάνι όλα μαζί και ξεκινάμε να γεμίζουμε τους ανθούς.

Τους γεμίζουμε με ένα κουταλάκι όχι να προεξέχει από τον ανθό. Να μπορούμε να κλείσουμε με τα πέταλα τη γέμιση μέσα και τους αραδιάζουμε τον έναν δίπλα στον άλλον σε ένα μακρόστενο σκεύος ή (ό, τι άλλο έχουμε) και στολίζουμε με φέτες λεμονιού και λωρίδες κόκκινης πιπεριάς. Αν μας μείνει γέμιση τη βάζουμε μέσα στο σκεύος. Καλύπτουμε με νερό και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά.

https://cookpad.com/


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη