90′ | 8 άτομα |
Συστατικά:
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 Μέτρια Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 Πράσο, σε λεπτές φέτες
1 κιλό Πιπεριές Φλωρίνης, σε μέτρια κομμάτια
300g Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές
200g Φέτα, θρυμματισμένη
100g Γραβιέρα, τριμμένη
3 Μεγάλα Αβγά
Φύλλα από 4-5 Κλαδάκια Φρέσκο Θυμάρι, ψιλοκομμένα
½-1 κ.σ. Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
7 Χωριάτικα Φύλλα για Πίτες
Σουσάμι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το πράσο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και μετά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κατίκι, τη φέτα, τη γραβιέρα, τα αβγά, το θυμάρι, το μπούκοβο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα λαδωμένο ταψί 29 εκ. στρώνουμε τα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
Απλώνουμε τη γέμιση και κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.
Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού και τα απλώνουμε πάνω στη γέμιση αφού τα λαδώσουμε.
Γυρίζουμε τις άκρες, χαράσσουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία περίπου ώρα.
Περισσότερα ΕΔΩ: https://www.katiki-domokou.gr/
Δημοσίευση σχολίου