Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
300 γρ. περίπου τυρί φέτα ή και περισσότερο, τριμμένη με τα δάχτυλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες
1κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ζάχαρη
Μαϊντανός ψιλ/νο
αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30'-1 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε .
Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες ,ή τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ για μισή ώρα περίπου αφού ανάμεσα τις γυρίσετε και από την άλλη πλευρά..
Τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε λαδωμένο πυρέξ.
Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λάδι στο τηγάνι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες και την πιπεριά να μαραθούν κι αυτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν 20´περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Περιχύνουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με τη σάλτσα αυτή. Στο τέλος βάζουμε και από μια φέτα ντομάτας πάνω σε κάθε μελιτζάνα και ρίχνω και λίγη ρίγανη στην κορυφή της ντομάτας. Τρίβω και τη φέτα.
Ψήνω στο φούρνο στους 200ο περίπου 20´- 25´
Καλή επιτυχία!
Δημοσίευση σχολίου