Σύλλογος Διαβητικών Φθιώτιδας: Κυριακή14η Νοεμβρίου, «Όλα τα φώτα στο διαβήτη»

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ  Π.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  360°

syllogosdiabetikonfthiotidas@gmail.com


«  ΌΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ  ΔΙΑΒΗΤΗ»


            14η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

       Ο μήνας Νοέμβριος καθιερώθηκε ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Η φετινή χρονιά είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη μιας και κλείνουμε 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης. Η 14η  Νοεμβρίου είναι η ημέρα γενεθλίων του Sir Frederic Banting, του Καναδού επιστήμονα και γιατρού που το 1921 ανακάλυψε την ινσουλίνη μαζί με τον συνάδελφό του Charles Best.

      Η 14η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι η νόσος αυτή μας αφορά όλους και πως η έγκαιρη διάγνωση σημαίνει πολλά για την πορεία της αλλά και την συνολική μας υγεία.

     Η 14η Νοεμβρίου ντύνει την Ελλάδα στα μπλε, το χρώμα του Σακχαρώδη Διαβήτη. Η Ελληνική Ομοσπονδία, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος φωταγωγεί συμβολικά κτήρια, μνημεία και τοπόσημα, το βράδυ της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενίσχυσης της ορατότητας της πάθησης με την οποία ζουν σήμερα πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποί στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Στο Δήμο Λαμιέων, «ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ» θα στραφούν στο κτήριο της ΔΕΥΑΛ, που θα φωταγωγηθεί, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, παρουσία των μελών του Συλλόγου Διαβητικών Φθιώτιδας, φίλων διαβητικών και διαφόρων φορέων.

     Η 14η Νοεμβρίου μπορεί να είναι μια ευκαιρία να αλλάξουν οι άνθρωποί την συμπεριφορά τους σε σχέση με την παρακολούθηση της υγείας και την διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει. Μην αμελείς τον εαυτό σου.

     Αλλάζουμε τις ζωές μας. Αλλάζουμε τον Σακχαρώδη Διαβήτη για πάντα! Αν όχι τώρα, πότε;

 

Για τον Σύλλογο Διαβητικών Π. Ε. Φθιώτιδας 360°

Η Πρόεδρος

Βασιλική Παπαρούνα

                                                                                               

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη