Ο Δήμος Δομοκού ενημερώνει τους Δημότες για την Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021


 Ο Δήμος Δομοκού ενημερώνει τους Δημότες του ότι προσεχώς αρχίζει  η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021.

Από αυτή την κρίσιμη διαδικασία,  δεν πρέπει να λείψει κανείς, γιατί για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην προσπάθειά μας, στους αγώνες μας να είναι ο Δήμος Δομοκού στη θέση που πραγματικά του αναλογεί και του αξίζει, θα συνεισφέρει και η απογραφή όλων μας στον τόπο μας.

Ο σκοπός της Απογραφής αφορά στην πλήρη και ακριβή γεωγραφική κάλυψη των κατοικιών, των ιδρυμάτων και των δημοτών μας, Ελλήνων και ξένων υπηκόων, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Η συλλογή των στοιχείων θα γίνει από εκπαιδευμένους απογραφείς, οι οποίοι θα καταχωρούν τις πληροφορίες σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Οι απογραφείς θα φέρουν κονκάρδα με ειδική ταυτότητα της Υπηρεσίας, η οποία θα πιστοποιεί την εξουσιοδότηση που τους έχει δοθεί για τη συλλογή των στοιχείων.

Η συλλογή των στοιχείων θα μπορεί να γίνει με προσωπικές ή τηλεφωνικές συνεντεύξεις, ή ακόμη και με τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου από τους ίδιους τους απογραφόμενους.

Κατά τη συλλογή στοιχείων, θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).

Επιπρόσθετα, θα εφαρμοστεί υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει ετοιμαστεί ειδικά από το Υπουργείο Υγείας για την Απογραφή Πληθυσμού.

Η Στατιστική Υπηρεσία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την τήρηση του στατιστικού απορρήτου, όπως ορίζεται στον περί Επίσημων Στατιστικών Νόμο του 2021 (Ν. 25(Ι)/2021) και την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (ΓΚΠΔ).

Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία.

Στην συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr (http://www.gov.gr), χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του. Όσοι δημότες μας, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με την μέθοδο «πόρτα- πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε να διευκολύνετε τους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, δίνοντάς τους τα στοιχεία που θα ζητήσουν οι οποίοι τηρούν και εφαρμόζουν όλα τα σχετικά μέτρα του Υπουργεία Υγείας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

 Ο Δήμος Δομοκού απευθύνει θερμή έκκληση προς τους δημότες του, να συνεργαστούν με τους απογραφείς παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που θα ζητηθούν. Απογραφόμενος κάποιος στο δήμο μας ενισχύει οικονομικά τις κοινότητές μας και δίνει δύναμη διεκδικήσεων  στον εκάστοτε Δήμαρχο προς όφελος του Δήμου.

Δώσε δύναμη στο Δήμο σου!

Δώσε δύναμη και οικονομική ανάσα στην Κοινότητα,

το αγαπημένο σου Χωριό!

Απογραφόμαστε εδώ που μεγαλώσαμε, εδώ που ψηφίζουμε!

Συμμετέχουμε στη διαδικασία!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη