Αποκατάσταση της Ιστορικής Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας Στυλίδας

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία σύσκεψη εργασίας μεταξύ του Σεβασμιωτάτου, της Δημάρχου Στυλίδας κας Βιργινίας Στεργίου και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας κας Έφης Καράντζαλη σχετικά με την σύνταξη προγραμματικής σύμβασης για το έργο του περιτειχίσματος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας Στυλίδας.

Η ημέρα της Εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ημέρα κατά την οποία εορτάζει η Ιστορική Ιερά Μονή Ταξιαρχών Νεράιδας έμελλε να συνδεθεί, συμβολικά και ουσιαστικά, με την ευόδωση της σημαντικής για το Δήμο Στυλίδας και την τοπική κοινωνία, προσπάθειας αποκατάστασης του Ιερού αυτού Μνημείου και της περαιτέρω αξιοποίησής του.

Επιπλέον, η Έφορος Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα το έργο της περίδεσης του Καθολικού, προκειμένου να διασωθεί το μνημείο και να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω συντήρησης και αξιοποίησης. Το επόμενο στάδιο θα είναι η σύνταξη της μελέτης για την επαναφορά του μνημείου στην αρχική του κατάσταση και η επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής.

Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών για την καθοριστική συμβολή του στη χρηματοδότηση, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Καράντζαλη για τη πολύτιμη συνεργασία και τον πολιτιστικό σύλλογο Νεράιδας για το πραγματικό ενδιαφέρον τους μέσα από συνεχείς και ουσιαστικές προσπάθειες για τη διάσωση του μνημείου. Θα ήταν βέβαια παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας.

                                                                                                         Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                                                  Δήμου Στυλίδας






Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη