«Ταξίδι» στην Ιστορία και τον Πολιτισμό με «όχημα» τον Φιλοτελισμό

   

«Ταξίδι» στην Ιστορία και τον Πολιτισμό με «όχημα» τον Φιλοτελισμό

 Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για τέσσερεις ημέρες στο Ζάππειο Μέγαρο (19-22/11) «εικονογραφημένα ταξίδια» στην Ιστορία και τον Πολιτισμό με όχημα τον Φιλοτελισμό κατά τη διάρκεια της Πανευρωπαϊκής Έκθεσης NOTOS 2021 και εκατοντάδες σημαντικά εκθέματα που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην χώρα μας.

Με συμμετοχή εκθετών από περισσότερες από 35 χώρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν αντικείμενα υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας καθώς και μοναδικά εκθέματα όπως οι εκτυπωτικές πλάκες του πρώτου Ελληνικού Γραμματοσήμου, των και Μεγάλων Κεφαλών του Ερμή.

Επίσης, στην αίθουσα των «Πολυτίμων» ένας από τους αναμφισβήτητους πρωταγωνιστές θα είναι το πλέον «ποθητό» και διάσημο παγκοσμίως Σολφερίνο, το λανθασμένο χρωματικά 40λεπτο που αποτελεί το «Χρυσόμαλλο Δέρας» όχι μόνον του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου Φιλοτελισμού.

«Η Στρατιά του Μωρέως» του Γαλλικού Εκστρατευτικού Σώματος, 6 μήνες μετά την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, αναβιώνει μέσα από τις επιστολές των πρωταγωνιστών. Η σπουδαιότητα της μεταφοράς αλληλογραφίας με αερόστατα κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Πολιορκίας του Παρισιού (1870-1871) από τα Πρωσικά Στρατεύματα παρουσιάζεται σε ένα συναρπαστικό έκθεμα. Η περιήγηση των επισκεπτών γίνεται μέσα από πλήθος άλλων εκθεμάτων που αναφέρονται στην «Ταχυδρομική Ιστορία του Πόντου μέχρι το 1923», την «Οικονομική Ιστορία των Εβραίων της Γερμανίας από το 1800-1940», την «Αρχιτεκτονική στη Μόσχα», την ιστορία της υπόδησης στο συναρπαστικό έκθεμα «Επί Ποδός», το «Κύπελλο FIFA» ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για ποδοσφαιρόφιλους καθώς και την εξαιρετική καταγραφή του Πηλίου με τον Μουντζούρη μέσα από το φακό και τις καρτ-ποστάλ του σπουδαίου καλλιτέχνη-φωτογράφου Στέφανου Στουρνάρα.

Οι επισκέπτες της NOTOS 2021 θα γνωρίσουν και θα ψυχαγωγηθούν μέσα από τις εικόνες και τις αφηγήσεις λιγότερο γνωστών πτυχών του Πολιτισμού.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι δωρεάν με τήρηση όλων των υγειονομικών προϋποθέσεων και κανόνων.

 
Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη