«Φακές σούπα», από το Βούζι Δομοκού

 

Για να μαγειρέψετε τις «φακές σούπα» θα χρειαστείτε:

Υλικά (για τρεις μερίδες)

200g (1φλιτζάνι) ή 1/2 πακέτο φακές Βουζίου Δομοκού

1 ψιλοκομμένο μεγάλο κρεμμύδι

2σκελίδες σκόρδο

2 ώριμες ψιλοκομμένες βιολογικές ντομάτες από τη κήποσας ή μισό κουτί ντοματάκια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι ξύδι

1 φύλλο δάφνης

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φακές. Τις βράζουμε σε άφθονο νερό για περίπου 10 λεπτά και ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι. Τις βάζουμε να ξαναβράσουν σε καινούργιο νερό και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το φύλλο της δάφνης και τις ντομάτες. Αφού αλατίσουμε, αφήνουμε να βράσει για 10' ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι. Αφήνουμε το φαγητό

να βράσει μέχρι να γίνουν οι φακές (περίπου 1 ώρα) και να γίνουν μια ωραία κα ιπηχτή σούπα.Μερικές φορές τις φτιάχνουμε και χωρίς ντομάτα και είναι το ίδιο νόστιμες!!!

Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται κυρίως με ελιές και καυτή πιπερίτσα.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη