«Ήχοι και Σιωπές»: Η ποιητική συλλογή της Νικολέττας Αλεξάνδρου από τις Εκδόσεις Βακχικόν


 


Νικολέττα Αλεξάνδρου


Ήχοι και Σιωπές


Σελίδες: 84, Τιμή: 10,60 €

ISBN: 978-960-638-119-5


Εκδόσεις Βακχικόν



Η ποιητική συλλογή «Ήχοι και Σιωπές» μιλά για το πόσο σημαντική είναι η σιωπή. Η απόφαση τα συναισθήματα να μην εκδηλώνονται ή να μη γίνονται «φωναχτά» δηλώσεις, πολλές φορές κρύβει αμέτρητες ενστάσεις και ατελείωτες συζητήσεις, που η αίσθηση της ματαιότητας δεν άφησε να ειπωθούν ή να γίνουν αντίστοιχα.


 Έτσι, λοιπόν, στην ποιητική συλλογή «Ήχοι και Σιωπές» εξελίσσονται πολλές σιωπηλές συζητήσεις με διάφορους συνομιλητές για όλα εκείνα τα καθημερινά που αμφισβητούν τη λογική, ενοχλούν, τρομάζουν, πονούν. Στόχος είναι να μπουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και να έρθει τελικά η συμφιλίωση που ανοίγει τον δρόμο στην επόμενη μέρα.



Αν και στην πρώτη ματιά η προσέγγιση δείχνει «πεσιμιστική», η συλλογή αυτή θέλει συμπερασματικά να καταλήξει στο ότι η εσωτερική δύναμη είναι αυτή που κινεί όλα τα νήματα και ουσιαστικά δημιουργεί το αύριο.


Βιογραφικό


Η Νικολέττα Αλεξάνδρου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και σήμερα εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, εδώ και αρκετά χρόνια, δραστηριοποιείται και στη συγγραφή. Οι «Ήχοι και Σιωπές» είναι η πρώτη της έκδοση, η οποία συμπεριλαμβάνει αποσπάσματα από δύο πιο πρόσφατες συλλογές της.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη