Διάλογος ουσίας του Σεβασμιωτάτου με τους ιεροψάλτες της Λαμίας

  


Διάλογος ουσίας του Σεβασμιωτάτου με τους ιεροψάλτες της Λαμίας

Διάλογο ουσίας σε μία πολύωρη συνάντηση με τον ιεροψαλτικό κόσμο της Λαμίας είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο φιλόξενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία. 

   Ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε τους ιεροψάλτες της πόλεως προκειμένου εκτός από την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, να έχουν ένα ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα που απασχολούν τόσο διαχρονικά όσο και στην παρούσα συγκυρία τον ιεροψαλτικό κόσμο.

   Ο κ. Συμεών με λόγια πατρικά έδειξε την συμπαράσταση και την αγάπη του για τους ιεροψάλτες εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά του για το ήθος τους και αναγνωρίζοντας για μία ακόμη φορά την υποδειγματική παρουσία τους στα αναλόγια των Ναών της Μητροπόλεως. 

    Αφού άκουσε με πολλή προσοχή ο κ. Συμεών τις τοποθετήσεις των ιεροψαλτών, ανέφερε προτεινόμενες άμεσες και εφικτές λύσεις για τα ζητήματα, που ετέθησαν, αλλά και για την αναζωπύρωση των δραστηριοτήτων του συλλόγου των ιεροψαλτών με την αμέριστη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως.

    Την συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας την Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Αθανάσιος Δημητρίου και ο κ. Ευθύμιος Σπύρου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, οι οποίοι και τοπθετήθηκαν καταλλήλως.

    Εισηγήσεις επίσης πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φθιώτιδας «Νικόλαος Δοχειαρίτης» κ. Γεώργιος Παλιούρας, ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» κ. Ανδρέας Ιωακείμ και πολλοί εκ των παρισταμένων ιεροψαλτών.

   Ο κ. Δημητρίου μετέφερε τις ευχές του προέδρου της ΟΜΣΙΕ κ. Κων/νου Πολίτη και ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις τρέχουσες ιεροψαλτικές πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και εξελίξεις σε πανελλήνιο επίπεδο. 

    Μετά τις εισηγήσεις έγινε εκτενής αναφορά και σε γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την τοπική Εκκλησία. 

    Η σύναξη ολοκληρώθηκε με τον Πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών από όλους τους παρευρισκόμενους ιεροψάλτες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη