Light ντόνατς στον φούρνο- Γεμίστε τα μαζί με τα παιδιά με σοκολάτα ή μαρμελάδα
Τα ντόνατς είναι αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, όμως, περιέχουν πολλές θερμίδες καθώς η νοστιμιά τους βασίζεται στο γεγονός ότι τηγανίζονται! Εμείς βρήκαμε μια συνταγή από την The Hungry Kat για να φτιάξεις αφράτα ντόνατς στην πιο light εκδοχή τους, αφού ετοιμάζεις τη ζύμη και τα ψήνεις στον φούρνο.
Μπορείς να τα γεμίσεις με σοκολάτα ή μαρμελάδα και να πασπαλίσεις ζάχαρη άχνη από πάνω αλλά να τα κάνεις και αλμυρά με λουκάνικα ή αλλαντικά της αρεσκείας σου.
Ένα μυστικό για να γίνουν πολύ αφράτα είναι να επιλέξεις αλεύρι για τσουρέκι, αν και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μπορείς να διατηρήσεις τη ζύμη στην κατάψυξη και να την ετοιμάζεις όποτε θέλεις ένα αλμυρό ή γλυκό σνακ!
Αφράτα light ντόνατς στον φούρνο
Υλικά
500 γρ αλεύρι για τσουρέκι
250-280 γρ χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά
50 γρ ζάχαρη
5 γρ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
70 γρ μαλακό βούτυρο
Εκτέλεση
Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη,το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε.
Το πόσο θα χρειαστείτε ακριβώς εξαρτάται απ’το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε.
Μόλις σχηματιστεί μία ζύμη,προσθέτουμε σε 3 δόσεις το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφιθεί.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε σε κομμάτια των 60γρ(Για τα ντόνατ με λουκάνικο βάζουμε 30 γρ ζύμης). Πλάθουμε σε μπαλάκια.
Αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 15-20 λεπτά και ψήνουμε στους 160 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Μόλις κρυώσουν λίγο τα τρυπάμε και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα της αρεσκείας μας.
Προαιρετικά,πασπαλίζουμε με άχνη.
Δημοσίευση σχολίου