Ομβριακή: Το 8ο παράρτημα του Μουσικού Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» (ΦΕΚ 3781/τ.Β’/09.09.2020) της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος εγκαινίασε σήμερα ένα ακόμη Παράρτημα του Ωδείου, το 8ο κατά σειρά, σε συνεργασία αυτήν την φορά με τον Δήμο Δομοκού.

      Μετά το Παράρτημα της Αταλάντης το περυσινό Οκτώβριο, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, σειρά είχε η όμορφη Ομβριακή, όπου στο δημοτικό κτίριο του παλαιού Δήμου θα στεγάζεται πλέον το νεοϊδρυθέν Παράρτημα του Ωδείου, το οποίο ήδη αριθμεί, με το «καλημέρα», 42 μαθητές!

    Ο Σεβασμιώτατος υπέγραψε σήμερα Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανασίου Καρακάντζα και Περιβάλοντος κ. Ηλία Κυρμανίδη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλία Σανίδα, των Δημάρχων Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασίας Στιβάκτη και των λοιπών αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών και αστυνομικών  αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

    Μετά την αποκάλυψη της σχετικής πλάκας και την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού, ο Διευθυντής του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ παρουσίασε τα τμήματα του Παραρτήματος, τους καθηγητές, το πρόγραμμα σπουδών και τις δυνατότητες που διανοίγονται για γονείς και παιδιά.

    Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον λόγο του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «άϋλη επένδυση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, της παιδείας και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της νέας γενιάς.

     «Πριν από δυο χρόνια, όταν ανέλαβα την διακονία μου στην Φθιώτιδα, απηύθυνα κάλεσμα συνεργασίας προς όλους με κοινό στόχο την πρόοδο του τόπου μας και την υπηρεσία του λαού μας με προτεραιότητα τη νεότητα και την οικογένεια. Αυτό το κάλεσμα, αυτό το τόλμημα, αυτή η κίνηση προς την κοινωνία και τον λαό μας, φέρνει καρποφορία διότι η συνεργασία και η συνδιακονία προσελκύει την Χάρη του Θεού στα έργα μας και αυτά φέρουν καρπό πολύ. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Δομοκού, που ανταποκρίθηκε και αυτός στο κάλεσμα μου και υλοποιούμε, σε μηδενικό χρόνο, με θαυμαστή ανταπόκριση και αποδοχή από την κοινωνία, αυτό το έργο πολιτισμού και προσφοράς για τον τόπο. Ευχαριστώ τον συμπατριώτη και καθύλην αρμόδιο Υπουργό των Αυτοδιοικητικών, κ. Στέλιο Πέτσα, που με την παρουσία του σήμερα, αλλά και με την μοναδική συναντίληψη και άριστη μεταξύ μας χημεία επιβεβαιώνει ότι Εκκλησία και Αυτοδιοίκηση στη διακονία των παιδιών μας είναι έκφραση και της δικής του αντίληψης για την συνεργασία των θεσμών στην υπηρεσία του κοινού καλού. Το έργο που ξεκινά σήμερα αναβαθμίζει τον τόπο. Μαζί με τα τρία μοναστήρια του Δήμου, με τους νέους ιερείς, με την δημιουργία νέων κοινωνικών δομών και με το Ωδείο αυτό η Εκκλησία δηλώνει πρωταγωνίστρια στην διακονία του λαού και του Δήμου Δομοκού», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

     Ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Το Παράρτημα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ομβριακή είναι ένα έργο εκκλησιαστικό, εκπαιδευτικό, συμβολικό και αποκεντρωτικό, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε άμεσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, δίνοντας πνοή στο Δήμο μας.

      Εκ μέρους του Δήμου Δομοκού ένα μεγάλο ευχαριστώ, Σεβασμιώτατε, γιατί το όραμά σας, πραγματικά δείχνει την αξία της καρδιάς σας και του οράματός σας για το μέλλον του τόπου μας».

          Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός χαιρετίζοντας με την σειρά του την τελετή των εγκαινίων σημείωσε:

          «Οι δράσεις του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών μας ενθουσιάζουν αλλά δεν μας εκπλήσσουν πλέον,  γιατί είναι πολλές και καθημερινές. Καλή επιτυχία στο έργο του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και σε αυτό το κομμάτι του Νομού μας. Επιτυχία είναι να κρατάμε τα παιδιά μας στον τόπο μας και με την δημιουργία αυτού του Παραρτήματος αυτό το πετυχαίνουμε».

         Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι « Ο Σεβασμιώτατος με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό μου ανήγγειλε στο γραφείο μου στο Υπουργείο, όταν ήλθε και με επισκέφθηκε, ότι τα παιδιά της Ομβριακής κέρδισαν στον μαθητικό διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως και το έπαθλό τους ήταν υποτροφίες για μουσικές σπουδές στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

         Από την πρώτη στιγμή, με πολλή συγκίνηση δέχθηκα την πρόσκληση να είμαι σήμερα εδώ, κοντά σας, στο χωριό μου και να συμμετάσχω κι εγώ σε αυτό το γεγονός. Σας ευχαριστούμε πολύ Σεβασμιώτατε γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

         Η δημόσια εκπαίδευση και η δημόσια παιδεία είναι δύο επενδύσεις που έρχονται να αποδείξουν στο χωριό μας ότι υπάρχει μεγάλη ελπίδα. Η δημόσια εκπαίδευση είναι ο ανελκυστήρας που μας ανεβάζει ψηλά και η δημόσια παιδεία είναι το παράθυρο που φωτίζει το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον της πατρίδος μας.

           Και πάλι θερμά συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο και ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτή την ευκαιρία, η οποία είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα αποφέρει καρπούς».

     Χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ομβριακής και οι δύο δασκάλες, καθώς και οι Διευθυντές του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Ομβριακής.


Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη